0
Cosul meu 0.00 RON

Sistemul de direcție asistată hidraulic (HPS) utilizează presiunea hidraulică pentru a asista șoferul în manevrarea volanului. Acest sistem are următoarele componente principale:

 1. Pompa hidraulică: Pompa hidraulică este alimentată de motorul mașinii și are rolul de a genera presiunea hidraulică necesară pentru asistența la direcție. Pompa transferă fluidul hidraulic către celelalte componente ale sistemului.

 2. Cilindrul de asistență: Acesta este un cilindru hidraulic care este montat în apropierea punții față a mașinii și este conectat la mecanismul de direcție. Când șoferul aplică forță asupra volanului, cilindrul de asistență primește presiune hidraulică și ajută la amplificarea forței de direcție.

 3. Rezervorul de fluid hidraulic: Acesta este un rezervor care conține fluid hidraulic. Fluidul hidraulic este utilizat pentru transmiterea presiunii și asigurarea lubrifierii în sistemul de direcție.

 4. Conducte și furtunuri hidraulice: Acestea sunt utilizate pentru a transporta fluidul hidraulic între componentele sistemului de direcție, cum ar fi pompa, cilindrul de asistență și rezervorul.

 5. Supape și senzori: Sistemul HPS utilizează supape și senzori pentru a monitoriza și controla presiunea hidraulică în timp real, astfel încât asistența la direcție să fie proporțională cu forța aplicată de șofer asupra volanului.

Când șoferul mișcă volanul, senzorii detectează această mișcare și transmit semnale către supapele hidraulice. Supapele reglează fluxul de fluid hidraulic către cilindrul de asistență în funcție de direcția și intensitatea mișcării volanului. Astfel, se oferă o asistență suplimentară la direcție, facilitând manevrarea mașinii, mai ales în situații precum parcarea sau virajele la viteze reduse.

Scrie un comentariu

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 • Retur gratuit

  Retur gratuit al produselor 14 zile!

 • Livrare gratuita

  Pentru comenzi mai mari de 500 de lei si sub 5 kg!

 • Plati sigure

  Plati sigure cu cardul prin MobilPay!

 • Discounturi zilnice

  Oferim discounturi zilnice la sute de produse!