0
Cosul meu 0.00 RON

Uleiul de motor este un lichid lubrifiant utilizat pentru a reduce frecarea și a proteja motorul împotriva uzurii și avariei. Este conceput pentru a fi folosit în motoarele cu ardere internă, cum ar fi cele de pe automobile, motociclete, camioane și alte vehicule.

Uleiul de motor îndeplinește mai multe funcții importante într-un motor:

 1. Lubrifiere: Uleiul formează un strat subțire între piesele mobile ale motorului pentru a reduce frecarea și uzura. Acesta ajută la prevenirea deteriorării pieselor și la menținerea eficienței motorului.

 2. Răcire: Uleiul de motor ajută la absorbția și dispersia căldurii generate în timpul funcționării motorului. Aceasta ajută la menținerea temperaturii optime de funcționare a motorului și previne supraîncălzirea.

 3. Curățare: Uleiul de motor conține aditivi care ajută la curățarea depunerilor și a reziduurilor rezultate în urma procesului de ardere. Aceste particule și depuneri pot fi dăunătoare pentru motor, iar uleiul le îndepărtează pentru a le menține în suspensie și pentru a le elimina prin filtrul de ulei.

 4. Protecție împotriva coroziunii: Uleiul de motor formează un strat protector pe suprafețele metalice pentru a preveni coroziunea cauzată de umiditatea și substanțele chimice prezente în motor.

Există diferite tipuri de uleiuri de motor, cum ar fi uleiul mineral, uleiul sintetic și uleiul semi-sintetic. Fiecare tip are caracteristici specifice și este important să fie utilizat uleiul recomandat de producătorul vehiculului. De asemenea, este necesar să se respecte intervalele de schimb și specificațiile recomandate pentru a menține performanța și durabilitatea motorului.

Scrie un comentariu

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 • Retur gratuit

  Retur gratuit al produselor 14 zile!

 • Livrare gratuita

  Pentru comenzi mai mari de 500 de lei si sub 5 kg!

 • Plati sigure

  Plati sigure cu cardul prin MobilPay!

 • Discounturi zilnice

  Oferim discounturi zilnice la sute de produse!